CA FINAL-DT

can anybody help me to clear this below mentioned doubt.
suppose assessee not filed ROI u/s 139 and AO not done assessment under sec 143, 144

Then he issues notice
u/s 148 and asks him to furnish the ROI u/s 148
To proceed with assessment u/s 147

So my doubt is what happens if assessee don't file return u/s 148 or if he don't comply with that notice? How further proceedings against the assessee will be initiated...
Replies (1)
Then section 234A(1) of income tax act will apply.

if already assessment was done u/s 144/143 , then section 234A(3) will apply

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details