Adoption of accounts in board meeting

Was adoption of accounts in board meeting of company in which one of director has attended meeting  through video conferencing was possible under companies act,1956?

please advice



 

Replies (1)

Yes,

Refer to Circular No. 28/2011  of MCA.

More specifically, There is no specific provision as to any item for
which the physical presence of Director is required.
However the company might provide for certain items to be
taken up in the physical presence of the Directors only such
as approval of annual accounts, further issue of share
capital, signing of prospectus, borrowings, investment etc.

Hence it is at the discretion of the company.

Regards

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details