Whether exemption u/s 54 applies to Gain arise u/s 112A

If Long term capital Gain u/s 112A is ₹3000000 and from this proceeds I purchase Residential Flat.can I claim exemption u/s 54 ??
Replies (5)
Hi Vijay,

LTCG u/s 112A is for sale of equity shares and funds.

Exemption u/s 54 is available only on LTCG on sale of RESIDENTIAL PROPERTY. As 112 is not on sale of residential property, exemption can't be claimed
No section 54 exemption is related to sales of LTCA I.e. immovable property. Hence not available in respect of LTCG us 112A
I think you can claim deduction under section 54f
Yes deduction u/s54F can be claimed
Yes but u can claim u/s 54 f only not u/s 54

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details