Vat claim on car purchasd

WE have purchased car in the name of director of company. Payment has been done from our private limited company accounts. How VAT (12.5%) will be calculated on this car purchase while filling return for VAT (six monthly)? How much input of VAT can we claim?

Replies (1)

VAT on sar is specifically disallowed under rule 54(a). Do not dare to take set off at all.

Secondly when car is on name of director, how a company can take set off of the car when the invoice is not raised on company? even though the company paid amount on behalf of director.

These payments will be considered as advance to director or payment against salary.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details