Service tax on p&m hire in railway projects

Whether a Contractor liable to pay Service tax on P&M Hire equipment in a Railway Project ?

Replies (3)

Yes, is is a taxable service and various portion under Reverse Charges.

 

The context is, Railway project means the Railway Cosntruction project awarded to a Construction company (The Contractor), As per Finance Act, any service being executed for Railway Projects is exempted. In this case, If P&M Equipment is hired by the contracot for using in the construction activity, whether the P&M Equipment supplier can charge service tax and the contracot liable to pay the service tax. Please quote the serive name and section.

In this regard you can clim exemption under Mega Exemption 25/2012 dt. 20.06.2012. 

Further taxable service under construction head, i.e. Commercial, Industrial, Resident complex and Work contruct Services under section 65(25b) of the Fiance Act, 1994, and section 65 (zzq) Tax collection 00440290, other receipt 00440291, Penalty 00441399, Refund, 00440292.

If having other queries in this regard plz forward the same.

 

 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details