Service tax

Is service tax applicable on water supply by individual ?

Replies (2)

 Services provided to the Government or local authority by way of erection, construction, maintenance, repair, alteration, renovation or restoration of - pipeline, conduit or plant for (i) drinking water supply (ii) water treatment  (iii)sewerage treatment or disposal;then exempts from taxable services  from the whole of the service tax leviable thereon under section 66 B of the said Finance Act,

 

otherwise not

Water is an article and cannot be subjected to ST. If at all in future itmaybe included in VAT/ CST. In fact the Tribunal has examined this in case of apartment owners and observed that electricty and water are goods not liable for ST.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details