Input tax credit on Bus hire by Company for Employee

सर
एक हेल्प कर दीजिए। हमारी कंपनी ने एक बस किराये पर ली हैं अपने employee के आने जाने के लिए। सर क्या कंपनी Itc ले सकती हैं ?
Replies (3)
Quick Summary
This discussion clarifies whether a company can claim Input Tax Credit (ITC) on a bus hired for employee transportation. The consensus is yes, provided the bus has a seating capacity of more than 13 persons. This is permissible under Section 17(5) of the CGST Act.

Yes you can take ITC
Any references sir
Yes you can take ITC on renting of bus as it must have seating capacity of more than 13 person , which js allowed as per section 17(5) CGST Act

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details