Export of service

Case: Service provider in India, Service receiver in USA, Service provided is software service and Consideration would be service provider would be receiving dollar. Whether service tax would be charged on such service? Reply asap...
Replies (7)
Yes....and service provider had to pay service tax in this case
No, because service tax is a destination based tax. It will be levied on assessee if services are received in India.
Anurag, Services will be received outside India.so what you think
Ankitj tell the logic behind your conclusion

No, Service tax will not be applicable, if services provided out of India.

As per Rule 6A of Service Tax Rules, 1994, provision of any service provided or agreed to be provided shall be termed as Export of Service if following conditions are satisfied:-

1. The provider of taxable service is located in taxable territory.

2. the recipient of service is located outside India.

3. the service is not a service specified in the negative list [Section 66D].

4. the place of provision of the service is outside india.

5. the payment for such service has been received by the provider of service in convertible foreign exchange.

As per my view, In your case all the above conditions are satisfied. Hence, it will be covered under export of service and you are not liable to pay service tax.

Thank u all for the replies

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details