There is a company which has not taken any credit of CENVAT In FY 2008-09, 2009-10 & 2010-11 but has started taking credit from 2011-12 and onwards. Can they Take credit of those years in current years?
There is a company which has not taken any credit of CENVAT In FY 2008-09, 2009-10 & 2010-11 but has started taking credit from 2011-12 and onwards. Can they Take credit of those years in current years?
CENVAT credit not taken earlier and not claimed as expense can be carried forward and be eligible for setting for liability of ST,excise and Customs for current year if the manufacturer,SP,Importer,Exporter is a Registered .
Dear Mr.Prasanth Kini,
could you Please provide cenvat credit rule no or any other special notification for earliear years cenvat credit which is not taken before.
Plz refer Rule 4 of CCR,2004 to get more clarifications on the same.
Regards.
please confirm once in this below case. Company has booked expense with full value of invoice including service tax in FY 2009-20 and has not claimed any CENVAT in books as well ST-3. Now in FY 2013 14 they was to claim into ST-3 and utilize the same service tax which was paid in FY 2009-10. is this practice acceptable?
Your are not logged in . Please login to post replies
Click here to Login / Register
N N V Satish & Co.,
Hyderabad
CA Inter
View Details
Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants
Mumbai
CA Final
View Details
CCI
Pro
India's largest network for
finance professionals