CASH PAYMENT LIMIT

What is cash payment limt for Labour contractor in garment manufacturing factory under GST act and income tax act ???
Replies (1)
Under GST Act there is no such limit for Cash Payment per day.

However, under the Income Tax Act 1961 we have Provision regarding Cash Payment and Cash Receipts.

As per the Provision of Section 40A(3) of the Income Tax Act 1961, Payment exceeding Rs. 10,000 in CASH should be made in A/c Payee Cheque, DD, or Electronic Clearing System ( ECS ). If not complied with this Provision, then that particular payment will be disallowed under the Income Tax Act 1961.

Warm Regards.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details