Tds on software purchase .............

hi sir or madam
I have purchased a software from a company and they gave us the bill of rs ₹91,000.
And that software is installed by some other person who gives us another bill.
So wts the tds applicability.

194j applicable??
Replies (2)
Quick Summary
This discussion explores the applicability of Tax Deducted at Source (TDS) on software purchases. It questions whether Section 194J applies, especially when separate bills are issued for the software and its installation. The consensus suggests that TDS might not be applicable on the software purchase itself, but could apply to consultation or know-how related to the software, based on the gross bill amount.

TDS not applicable...


https://www.caclubindia.com/articles/no-tds-us-194j-payments-software-purchase-45185.asp
There are two points to be considered. Here gst is applicable.
If it is consultation of knowhow for software then tds is applicable on gross bill not on hdt part

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details