Rent received by educational institution

Dear sir,

we are running an educational institution and we are receiving rent from tenant and what my query is

the tenant says since u are educational institution nd u r not required to pay tax on outward supplies so I won't pay get to u.

do we need to collect it?
Replies (3)
No......... only educational activities is Exempted by vide Notification 12/2017 CT(R) .
Hence rent reced is taxable & attracts GST.

Note : Rent for Residential property is Exempted
You have to pay the gst on rent @ 18% if it is not a residential property and u are also become liable for the gstn registration if u receive any rent other then residential prop. if your total aggregate turnover crosses rs.20 lakh.
Adv.Rahul Gupta
9414094507
No......... only educational activities is Exempted by vide Notification 12/2017 CT(R) .
Hence rent reced is taxable & attracts GST.

Note : Rent for Residential property is Exempted

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details