Job Work

Whether job work under cenvat provisions is exempt from service tax ??

Replies (4)

No its nt exempt frm service tax

if the final products are cleared on payment of duty by the principal manufacturer who send goods for job work, then service tax is not applicable, 

but if final products are not duty paid or exempted, then service tax is applicable.

Mr sharma please note ...

If the job work process amounts to manufacturer then no service tax is applicable.

But if the process does not amounts to manufacture then service tax is applicable.

 

Regards

Your Question is " Whether job work under cenvat provisions is exempt from service tax ??"

By the question i understand that  if goods have been sent  by manufacturer supplier under rule 4(5)(a) of Cenvat Credit rules 2004 under Challan then can the job worker be exempt from servcie tax?

The reply is YES.

Rajeev Verma

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details