Section 62 - increase in share capital

Dear all ,

Please clarify on following

As per section 62 (1)(b) , Every increase in share capital shall have pari passu effect of issuing such shares to employees under ESOP.

Whether it means - with every issue of shares by whatever name called , do we have to issue shares to employees on pro rata basis ??

Thanks

Replies (1)

Section 62 (1)(b) of the Act states that every increase in subsribed share capital shall have pari passu effect of issuing such shares to employees under ESOP which means such shares have the equal rights and on same footing to the existing shares. It does not talk about pro rata basis.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details