Lien on shares

Company-A is a waste disposal company. Company-B hired company-A to dispose their waste. Company-B have also invested in the shares of Company-A. Company-A agreed to dispose the waste and completed the task. Company-B incurred huge losses and liquidated. All the secured creditors and debentureholders' claims were settled and there was no cash or property left to pay the fees to Company-A(for the job of waste disposal). Can company-A have a lien on the shares invested by company-B in them?

Replies (1)

Refer provision  in Articles of Association  of the company.  Article 9 of  model Articles  provided in the Act.  It  provides that lien is possible  only in partly paid-up shares.

 

 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details