ITR 3 - where to include interest and remuneration received

Hi, I am a partner of a firm and have received interest 3816/- and remuneration 19000/-. The firm is paying tax on actual profits as it is not presumptive basis so the CA said it has an audit and will file a Tax audit report. Turnover of the firm is 15lakhs. Please can someone guide me where do I enter the interest 3816/- and remuneration 19000/-?

Also should I select "Yes" for 

 

Replies (10)
Quick Summary
This discussion focuses on how a partner should declare interest and remuneration received from their firm in their personal Income Tax Return (ITR 3). The user is seeking clarification on the correct schedule for these income types, specifically asking if Schedule BP is appropriate. They also need guidance on answering questions related to the firm's audit liability and Section 92E applicability within their personal return, given the firm files separately.

I found schedule BP  - 24. Any other income not included in profit and loss account/any other expense not allowable (including income from remuneration , commission, bonus and interest from firms in which individual/HUF/prop. concern is a partner) to include the interest and remuneration (others) 

Would appreciate if someone could confirm about the "Yes" for audit and "No" for section 92E

Thank you 

 

Pls upload the details so the same can be solved.

Hi Sabyasachi, thank you so much for replying. I am trying to file my personal returns. Please could you confirm the details needed? Can I select all "No" for questions relating to the firm since the firm will file returns separately? The firm has turnover of 15,46,909/- and profit of 6571.56 and the CA of the firm said it will be audited as it will not be done on presumptive basis.

Just wanted to add in Presumptive was opted by the firm in previous years and the firm dissolved in Jan 2021. 

Can someone please help me?

Would appreciate if someone could confirm about the "Yes" for audit and "No" for section 92E

YOU ARE CORRECT ....

Thank you so so much Sir

MOST WELCOME ....      

Please note that the answer is for Partnership firm, ITR 5.

For Partner, if he doesn't have any other business income under PGBP, the answer to the query will be NO to both, in his ITR 3.

can cliam expenses against remuneration ?

if salary taken 10,00,000, then can we claim any expenses ?

if yes then which ?

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details